Saturday, November 17, 2007

Lahirnya Your Recipe Station


Assalamualaikum dan salam perpaduan,

Pernah tak korang tengok satu cerita ni dan ntah macamana rasa semangat cerita tu merasuk diri korang? Hahaha!! merasuk tu.... mcm citer hantu plak... Well, sy pernah tau... Yang nak cerita ni yang terbaru...

Baru-baru ni sy menonton satu cerita jepun ni. Tajuk cerita ni BAMBINO!.

Ceritanya mengisahkan sorang budak kolej ni minat sangat memasak. Especially masakan Itali. Nama budak ni Ban Shougo dari Fukuoka. Masa kat Fukuoka tu, dia slalu lah tolong sorang pakcik ni kat satu restoran jadi tukang masak sambilan. Kat restoran nilah dia belajar banyak benda pasal masakan Itali ni. Satu hari, naklah dijadikan cerita Bos/ pakcik yg dia tolong tu offer dia jadi pembantu kat satu restoran masakan itali terkemuka kat Tokyo masa cuti semester nanti. Dia ni ngan semangat wajanya dan penuh yakinnya terimalah tawaran tu. Manalah tau sampai kat sana, suasana kerja, persekitaran dan tekanan semua jauh beza ngan restoran kat Fukuoka tu. Bermula dari sinilah segala masalah, cabaran dan cerita dalam movie ni bermula. Ada orang kata cerita pasal masak memasak ni boring. Tapi, hakikat sebenar cerita ni adalah tentang perkembangan seseorang sehingga menjadi matang dan dewasa. Nak tau cerita ni macamana, korang tengoklah sendiri ye... Macam biasalah, cerita jepang ni memang ada je unsur2 lawak dan semangat... best cerita ni tau... hehe...


Apapun, lepas cerita ni, saya terasa nak makan spaghetti je... hehe.... Nak kata pasal rasukan tadi tu, semangat cerita ni merasuk saya sehinggalah saya selongkar internet carik resepi pasal spaghetti dan apa2 masakan Itali! Hahaha!! Then, terhasil lah satu blog lagi yang berkaitan ngan resepi. Saje je buat blog tu. Senang nanti bila nak try tak payahlah selongkar skali lagi. Just rujuk balik kat blog tu... hehe... Korang2 yang baca blog ni jemput2lah lawat blog tu. hehe....
Alamat blog tu ialah http://www.yourrecipestation.blogspot.com .... Jemputlah... ajak mak, ayah, pakcik makcik, sedara mara menjamu selera... hehe...

kay... daaaa....

4 comments:

Heartless Devilish said...

miakakaka
fik lambat...
akak dah buat dah spaghetti
terok tol citer nie..
asyik rasa nak makan spaghetti je..
mmg cam kena rasuk!

CresceNet said...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

sweetsmiley said...

cite bambino ni!!
plakon utama die cite hana yori dango... bestla cite ni..
mostly cite japan bg kesedaran n merasuk org.. hehe

Hindi Choti said...


Hindi sexy Kahaniya - हिन्दी सेक्सी कहानीयां

Chudai Kahaniya - चुदाई कहानियां

Hindi hot kahaniya - हिन्दी गरम कहानियां

Mast Kahaniya - मस्त कहानियाँ

Hindi Sex story - हिन्दी सेक्स कहानीयां


Nude Lady's Hot Photo, Nude Boobs And Open Pussy

Sexy Actress, Model (Bollywood, Hollywood)